Dagje uit met vriendinnen naar hanzestad Zutphen - Bezoek museum en lunch in het museumcafe

Bij dit dagje uit in Zutphen is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie/thee met huisgemaakte appelgebak of chocolademuffin
  • Entree Musea Zutphen
  • Lunch in het Museumcafé; keuze uit Chef's Burger of Caeser Salad

Prijs: € 29,95 p.p. bij een minimale deelname van 2 personen. 

De prijs van dit dag uit in Zutphen is geldig tot en met 31 december 2022 met uitzondering van de feestdagen.

De historische hanzestad Zutphen

De hanzestad Zutphen kent een rijke historie. De historie kunt u ontdekken door met de entree Musea Zutphen een bezoek te brengen. Voorafgaand aan het bewonderen van de rijke historie en kunst wordt u hartelijk ontvangen met koffie/thee en appelgebak of chocolademuffin. In het museumcafé kunt u na of tijdens het bezoeken van de musea genieten van een heerlijke lunch

Een dag meerdere musea bezoeken

Bij het ontvangst ontvangt u een entree musea Zutphen kaart. Met deze entree kaart kunt u een bezoek brengen aan meerdere musea.

In het Stedelijk Museum Zutphen wordt de geschiedenis van de hanzestad Zutphen en omgeving getoond. De geschiedenis wordt getoond met oude kaarten, plattegronden, stadsgezichten, portretten en foto's. Ook kunt u een kijkje nemen in het Henriëtte Polak Museum op de eerste etage. Hier treft u moderne kunst aan. 

Ontdek de cultuur van de hanzestad Zutphen

  Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Graafschap verzamelt en op originele wijze in beeld brengt. Aan de hand van bijzondere objecten uit de museale, archeologische en archiefcollecties kunt u het verhaal ontdekken van Zutphen. In de Middeleeuwse kelder stapt u in de roerige geschiedenis van de plek die zich tot de stad Zutphen ontwikkelde. U maakt een wandeling door de tijd waarbij hoogte- en dieptepunten elkaar afwisselen. 

  In het Museum Henriette Polak kunt u modern-klassieke schilder- en beelhouwkunst bewonderen. Er wordt vitaliteit, kracht en verscheidenheid van figuratieve kunst waarin vakmanschap en bezieling samenkomen getoond. In het digitale depot van het museum kunt een representatieve selectie uit de omvangrijke collectie ontdekken van het museum. U kunt zelf een tentoonstelling samenstellen en toon de gekozen werken op de museumwanden. 

  Na of tijdens het bezoeken van de musea kunt u bij het museumcafé genieten van een heerlijke lunch. Bij de lunch heeft u keuze uit de Chef's Burger of Caeser Salad.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant
 • wifi
 • Fietsverhuur
 • lift
 • Receptie

Onze partner

Algemeen

Zutphen is zeker een bezoekje waard! Het gezellige en sfeervolle hotel ligt midden in het centrum van de eeuwenoude Hanzestad Zutphen. Het interieur vormt een bijzondere combinatie van architectuur en kunst. In het hotel bevinden zich zowel 17e & 18e eeuwse schilderijen als hedendaagse kunst.

Faciliteiten

Het hotel heeft een gezellige lounge, een restaurant voor ontbijt en de trendy Brasserie 6 (voor lunch & diner) met groot verlicht en verwarmd terras en een lift. Daarnaast beschikt het hotel over een bagageservice.

Ligging

Midden in het centrum van de oude Hanzestad Zutphen. Goed bereikbaar en centaal gelegen vanuit de steden Apeldoorn, Deventer en Arnhem. Op loopafstand vindt u alle bezienswaardigheden, restaurants, terrassen, bijzondere winkels en de IJssel. Een ideaal uitgangspunt voor uw zakelijk evenement of voor een bezoek aan de stad

Omgeving

Zutphen is gelegen op de rand van de Veluwe en Achterhoek. Een ideaal uitgangspunt van een fietstocht langs de vele kastelen in de Achterhoek of de prachtige natuur van de Veluwe. In de omgeving zijn ook diverse wandeltochten uitgezet en kunt u bijvoorbeeld door de uiterwaarden van de IJssel naar het mooie Deventer wandelen. Laat u ook verrassen door het pittoreske Zutphen met haar vele hofjes, straatjes en monumentale gebouwen. Een mooi authentiek centrum.